Berwerken

 • Uitstapjes Lessen Kopboetseren

  Zin in een creatieve en unieke teambuilding activiteit of leuk feest ? Boetseer elkaars hoofd op ware grootte. Leer elkaar op een creatieve en speelse wijze opnieuw kennen.

  Onder deskundige begeleiding boetseer je  in circa 2 uur tijd het hoofd van je collega, vriend familie lid. Klei is een heerlijk materiaal om mee te werken, soepel en gewillig. Wij zorgen voor tips en trucs en staan zowel de gehele groep als individuele deelnemers bij om tot een sprekende gelijkenis te komen.

  Hoofdboetseren ! Hoe druk je de kern van je collega zo goed mogelijk uit in boetseerklei? Het is vaak een kwestie van goed durven kijken naar de ander en vooral de tijd nemen om de vormen en maten van de ander te zien en in klei te vertalen; Dat is de kern van het hoofd boetseren!

  Zelfs bij het maken van een karikatuur kun je behoorlijk afwijken van de werkelijkheid om juist een trefzekere gelijkenis te maken. Dus is het belangrijk om de hoofdkenmerken van de gezichtsvorm in klei over te brengen. Ondertussen leer je het abc van het beeldhouwen; heus..een hobby voor de rest van je leven. De sfeer is in het begin hilarisch, maar als men ervaart dat het echt gaat lukken, ontstaat er een hele geconcentreerde sfeer. Iedereen kijkt goed naar de ander om tot een mooi – en blijvend – resultaat te komen.

  • Als alle koppen klaar zijn volgt een fotosessie van de groep en hun geboetseerde koppen
  • De geboetseerde kop kan mee naar bedrijf of huis genomen worden.

Uitstapje Teambuilding Schilder en roep de kunstenaar in je op


In het atelier worden alle disciplines zoals tekenen, beelden maken en schilderen door elkaar beoefend.
Dat geeft een enorme wederzijdse stimulans om het vak beeldend kunstenaar te leren verkennen, te kijken en te oefenen wat het beste bij je past.
Of wanneer je de disciplines beheert per onderwerp te bekijken wat voor materiaal het beste bij je ontwerp of idee aansluit.
Schilderen kun je leren in acrylverf en olieverf of aquarel-plakkaatverf.
Wanneer je zelf geen uitgesproken idee hebt over wat je wil gaan schilderen is het makkelijkst om te beginnen met een appeltje te schilderen op een doekje van 30×30 cm. Dat lukt altijd en ondertussen kun je experimenteren met olie- of acryl- of waterverf in dunne of dikke lagen. Ook het licht en donker ontwerp, het kleurenpalet en de kwastvoering worden uitvoering behandeld.
Intuïtief schilderen zonder vooropgezet idee hoort tot de mogelijkheden.

Uitstapje Bedrijfsuitje Teamgeest 

Een creatieve teambuilding activiteit met focus op het bedrijfsimago. Naast teambuilding biedt dit uitje u een visuele vernieuwing van uw bedrijf.

Na de gezellige ontvangst met taart en thee en koffie, wordt er vaak eerst een inleiding gehouden door de bedrijfsleiding zelf. Welk thema, welke afdelingen wil het bedrijf zichtbaar maken?
Daarna gaan we creatief aan de slag
De groep wordt onderverdeeld in kleinere werkgroepen die zicht gaan bezinnen op het ontwerp. Hoe kan de afdeling/het bedrijf/de visie, het beste visueel gepresenteerd worden. Met veel verschillende soorten materiaal (klei, piepschuim, papier, potlood, houtskool, verf) worden allerlei symbolen geschilderd en tot sculptuur gemaakt).
Wij helpen met het maken van een ontwerp schets en assisteren in opbouw van sculpturen. Je leert verschillende technieken om een bedrijfsimago vorm te geven. Binnen twee uur tijd ontstaan er verschillende beelden die het thema vormgeven.
Tijdens het proces nemen wij foto’s om de verschillende imago’s vast te leggen.
Na afloop geven de groepen een presentatie aan elkaar. De symbolen worden meegenomen en in het bedrijf tentoongesteld.

Uitsapjes Feesten met familie & vrienden


In plaats van met elkaar thuis te borrelen komen vrienden, familieleden bij elkaar in het ruime atelier van Godelieve
De formule is eenvoudig; je bent vandaag elkaars model; je maakt een portret van elkaar. Met deskundige begeleiding is iedereen echt in staat een gelijkende kop te maken.
Het programma behelst dat deelnemers in een sessie van 2 à 3 uur elkaars kop gaan boetseren. Levensgroot, van klei, op een boetseerstandaard. Er worden lootjes getrokken om te bepalen wie aan wie wordt gekoppeld.
Door elkaar te boetseren heb je een intensiever non verbaal contact met elkaar dan gewoonlijk. Je zult er niet aan ontkomen om een andere blik op elkaar te werpen, je probeert het totale hoofd van de ander te maken. en de ander te ‘verbeelden’. Je komt in aanraking met het stoeien van je eigen creativiteit. De voldoening is groot wanneer je merkt dat zoiets, dat je nog nooit hebt gedaan zoals portret boetseren, je lukt. Een sessie kent meestal een hilarische start. Dan volgt de stille concentratie van met de handen in de klei. Gecombineerd met veel lol geeft het een geweldige verbondenheid en teamspirit bij de deelnemers. De beelden kunnen drogen op hun sokkel en kunnen tegen kleine vergoeding mee naar huis genomen worden.