Skip to content

Lessen voor u in het Atelier in 2e Nassaustraat 8 lokaal 4 1052 BM te Amsterdam

In de ruimten van het atelier kunnen tegelijkertijd meerdere disciplines zoals tekenen, beelden maken en schilderen worden beoefend. Dat geeft een enorme wederzijdse stimulans om het vak beeldend kunstenaar te leren verkennen, om af te kijken en te oefenen wat het beste bij je past.  Een combinatie van diverse disciplines is mogelijk. Zie de ruimte waar de film “Turks Fruit” werd opgenomen.  

Individuele Begeleiding Beelden maken.

Beelden maken, hoe fijn is het om rond je beeld te kunnen lopen! We werken met diverse materialen zoals; klei, gips, beton, cement, hout, steen, ijzer en allerlei kunststoffen. Het is leuk om intuïtief of rationeel tot een voorlopig ontwerp te komen. Vervolgens gaan we kijken hoe we het plan zo goed mogelijk kunnen realiseren. Alle ideeën zijn welkom. We overleggen wat voor materiaal, techniek en maat het beste bij je ontwerp of idee aansluit. Vervolgens ga je zelf aan de slag en word je begeleid naar het eindproduct. Heb je meer behoefte aan een speciale leeropdrachten, dan is dat ook mogelijk.

Individuele Begeleiding Schilderen.

Schilderen is het feest van kleur. In het atelier zijn acrylverf, olieverf, aquarelverf, plakkaatverf en een heleboel kwasten aanwezig om te gebruiken. Je kunt schilderen op allerlei ondergronden. Wanneer je zelf geen uitgesproken idee hebt over wat je wil gaan schilderen worden er makkelijke opdrachten gegeven, die altijd goed uitpakken. Ondertussen kun je experimenteren met olieverf of acrylverf en/of waterverf in dunne of dikke lagen. Ook het licht en donker ontwerp, het kleurenpalet en de kwastvoering worden uitvoering behandeld. Intuïtief schilderen zonder vooropgezet idee hoort tot de mogelijkheden.

Individuele Begeleiding Tekenen.

Tekenen is een heerlijk medium om ideeën te ontwikkelen en te verzamelen. Daarnaast is het ook een kunstvorm op zich. Graag verleid t Godelieve mensen over te gaan tot een meer intuïtieve manier van tekenen, waarbij een onderwerp langzaam benaderd wordt in plaats van het onderwerp onmiddellijk rationeel vast te pinnen in definitieve contourlijnen. Op deze manier worden vlekken, vlakken, punten en lijnen verkend. Belangrijke elementen als de balans tussen licht en donker en compositie worden later geïntroduceerd. Ze komen als vanzelfsprekend aan bod.

Opleidingen

Zwaar opgeleid aan de Rietveld Academie en de Rijksacademie in Amsterdam kan Godelieve als geen ander technieken en vaardigheden overdragen. Dit doet ze in haar atelier in Amsterdam of op locatie elders.

2019 augustus Educatie over Europese schilderkunst voor Chinese kinderen

Chinees creatief culturele educatie, waarbij Chinese kinderen kennis maken met de Europese schilderkunst. De kinderen bezochten in de ochtend de meest bekende musea van Nederland en België. In de middag werkten de kinderen in het atelier in Amsterdam, waarbij de impressies van de ochtend omgezet werden in nieuwe creaties.
Het project werd afgesloten met het uitreiken van certificaten.

Georganiseerd door Mao Xi, Shenzhen’s European Office for Trade and Investment China..
Voor meer informatie Shenzhen European Office klik hier.

Opleiding Kunstacademie Instituto Buena Bista (IBB) te Curacao.

Het centrum voor hedendaagse kunst op Curaçao biedt creatieve jongeren een tweejarige creatieve en/of artistieke vooropleiding en een residentieplek voor internationale kunstenaars. IBB wordt gesponsord door vooraanstaande cultuurfondsen, zoals; Vriendenlotterij, Monderiaanfonds, Prins Bernard Cultuurfonds, Cultuurhal Rotterdam, en anderen. Beeldhouwster Godelieve Smulders, bestuurslid van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers is docent ruimtelijke visie bij de Institutio Buena Vista. NKvB Nederland onderhoudt nauw contact met de opleiding IBB.
Meer weten over Instituto Buena Vista klik hier. 

2023 maart IBB project ‘Flamingo re-imagined’op Coral Estate te Curacao

Op Coal Estate Centre is een kolonie van tien verdwaalde flamingo’s neergestreken. Bij nadere beschouwing zie je daar een vierkoppige flamingo, eentje met de kop onderwater, zelfs een flamingonest met jong, een stervende flamingo, een van hout naast een ijzeren, een gevuld met drinkblikjes, een vliegende flamingo en nog anderen. Alles naar ideeën, verbeelding van en gemaakt door de leerlingen van de Curacaose kunstacademie IBB.  

2023 september Educatie over Tekenen

 Tekenen als autonoom medium. Het hedendaagse tekenen heeft in de afgelopen twintig jaar een eigen positie veroverd in de kunstwereld. De kwaliteit zit hem soms in de directheid van het zetten van een lijn, maar kan ook zitten in technisch uitgewerkte tekeningen met een grote oorspronkelijkheid en zeggingskracht. 

Georganiseerd door DIA Neulemansweg 2 8107 AN Broekland Nederland.
Voor meer informatie Drawing Inventions Academy klik hier.

CV
Zie voor deelname aan minder recente tentoonstellingen de pagina Levensloop Klik hier. 

Opdrachten
Geinteresseerd in Kunst? Heeft de informatie u geprikkeld?  Klik hier.